Friday, 15 November 2013

4 Gambar Pelajar UPSR dapat 5A dihadiahkan kereta Mini Cooper oleh ayahnya

Posted By: TTO Admin - 15.11.13
 

Ramai ibu bapa yang gembira apabila mendapat tahu keputusan anak mereka yang mendapat 5A dalam peperiksaan UPSR baru-baru ini. Setiap ibu-bapa yang berkemampuan sudah pasti menjanjikan anak mereka hadiah sekiranya berjaya mendapat kesemua A.

Namun apa yang berlaku pada seorang pelajar tahun 6 di sebuah sekolah di Kelantan telah mengejutkan ramai orang apabila dia dihadiahkan sebuah Mini Cooper oleh ayahnya. Menurut sumber, pelajar tersebut bersekolah di SK Zainab 1, Kota Bharu dan keluarganya memang daripada golongan berada. Ayahnya dikatakan seorang pengusaha ayam proses terkenal di Kelantan. 

Malah, kereta tersebut dihantar terus ke sekolah pada hari pengumuman keputusan UPSR. Memang cukup menakjubkan apabila seorang pelajar tahun 6 mendapat kereta. Timbul persoalan, jika UPSR dihadiahkan kereta bernilai RM210 Ribu, apa pula yang akan dihadiahkan untuk peperiksaan PMR dan SPM nanti?

Memandangkan umurnya yang masih muda, sudah tentu dia tidak boleh membawa kereta tersebut. Moga ibu bapanya tidak pula membenarkan anaknya membawa kereta secara haram. Takut kejadian yang sama berlaku seperti anak Ahmad Dhani kelak.

KONGSI

& Komentar

Disclaimer TTO Media

Copyright © 2013 Tengok TV Online™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Powered By Blogger | Published By Pro Templates Lab