Monday, 7 April 2014

Butiran penuh tangkapan lelaki upload gambar mayat hina Rosmah Mansur

Posted By: TTO Admin - 7.4.14
KERANA PULUT SANTAN BINASA, KERANA MULUT BADAN BINASA

Tangkapan terhadap pemilik akaun Facebook yang menunjukkan gambar cebisan daging dan terdapat wajah Datin Seri Rosmah Mansor.

Pada 6 April 2014 lebih kurang jam 0010, sepasukan pegawai dan anggota IPD Sentul, Kuala Lumpur bersama sepasukan D9 IPK Perak dan IPD Perak Tengah, Perak telah membuat serbuan dan tangkapan di alamat No. 29, Jalan U 18, Bandar Universiti, Seri Iskandar, Perak berkaitan Sentul Repot No 5181/2014.


RINGKASAN KEJADIAN

Bertindak atas maklumat Sentul repot 5181/2014 pada 6 April 2014, pengadu bersama sepasukan pegawai dan anggota dari JSJ IPD Sentul, sepasukan D9 IPK Perak dan sepasukan JSJ IPD Perak Tengah telah pergi di alamat No.29, Bandar Universiti, Seri Iskandar, Perak.

Apabila sampai di alamat tersebut pengadu telah memgetuk pintu dan dibuka oleh 1 (p) melayu. Seterusnya pengadu memperkenalkan diri pegawai kanan polis dengan menunjukkan kad kuasa polis dan minta butir pengenalan diri diberi ialah Laila bt Arden KPT No 620512-10-5664 alamat No. 29 Jalan Bandar U18, Seri Iskandar, Perak.

Pengadu bersama saksi polis telah menyatakan tujuan kedatangan adalah untuk mencari 1 (L) melayu yang dikenali dengan nama 'Syed Saifullah'. Kemudian (P) melayu tersebut telah memberitahu (L) melayu yang dicari adalah anaknya dan saspek telah keluar makan bersama suaminya dalam beberapa minit yang lalu.

Pengadu kemudiannya telah menyuruh (p) melayu tersebut menelefon anaknya. Dalam 20 minit kemudian telah datang (3) lelaki melayu ke rumah tersebut dan pengadu telah kenalkan diri sekali lagi sebagai pegawai kanan polis dengan menunjukkan kad kuasa polis lalu bertanyakan siapakah 'Syed Saifullah' dan (1) L melayu telah mengaku dirinya adalah lelaki tersebut.

Seterusnya pengadu bersama saksi polis telah membuat pemeriksaan badan ke atas saspek dan telah menjumpai sebuah h/phone jenama Sony X Peria warna hitam/putih no tel 013-4928564dari poket sebelah kanan. Pengadu telah membuat pemeriksaan di bilik tidur utama dan dua yang terletak di tingkat satu. Tangkapan dan rampasan adalah seperti berikut:-


SASPEK

Nama: Syed Ahmad Saifullah bin Hashim
No. Kpt : 890620-10-5311
Jantina : Lelaki
Warganegara : Malaysia
Tarikh lahir : 20 Jun 1989
Keturunan : Melayu
Taraf perkahwinan : Bujang
Alamat : No. 29 Jalan Bandar U 18, Seri Iskandar, Perak.

BUTIR-BUTIR RAMPASAN

1. Sebuah handphone jenama sSony X Peria
2. Moniter komputer jenama Acer warna hitam
3. CPU jenama Power Logic warna hitam
4. Keyboard jenama Power Logic warna hitam
5. Tetikus jenama Power Logic warna hitam
6. Broadband jenama P1 Wimax warna putih/hijau
7. Thumb Drive TP-Link warna putih/hitam
8. Broadnand jenama Celcom
9. Kamera komputer tanpa jenama warna ungu/jernih
10. Set speaker jenama Vinnfier warna hitam
11. 4 kabel komputer warna hitan
12. Penyambung soket warna putih
13. Multicard reader jenama SBHC Support warna kuning/putih
14. Thumbdrive jenama Kingston warna hitam
15. Mesin cetak jenama Canon warna hitam
16. Kabel internet warna putih,

ULASAN


Saspek ditangkap bersangkut Sentul RPT 5181/14 diklasifikasi di bawah Seksyen 233 (1) CMA (Jenayah Siber) dan 505 (b) KK.

Kes disiasat oleh ASP Hamka bin Mohammad. Setakat ini OKT berada di Lokap Berpusat Jinjang dan hari ini akan diambil reman. -Kredit

KONGSI

& Komentar

Disclaimer TTO Media

Copyright © 2013 Tengok TV Online™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Powered By Blogger | Published By Pro Templates Lab