Monday, 23 March 2015

(8 Gambar) Rumah "mewah" Menteri Malaysia didedahkan

Posted By: TTO Admin - 23.3.15

INILAH RUMAH MENTERI SAYA

Apabila sebut menteri dari Sarawak, ramai yang beranggapan mereka adalah wakil rakyat kaya raya. Mungkin ada asasnya di situ kerana ramai pemimpin dari negeri bumi kenyalang tersebut memiliki kediaman yang besar-besar, kenderaan yang mewah-mewah.

Saya akui sering ditanya rakan-rakan mengenai ‘kemewahan’ Datuk Seri Rohani, Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Malaysia.

Saya hanya mampu tersenyum kerana saya tahu masalah persepsi ini bukan mudah untuk diperjelaskan dengan ayat dan kata-kata.

Pagi tadi saya berada di kediaman rasminya di Taman Sejoli, Kuching.

Hanya rumah biasa yang dibelinya sejak 31 tahun lalu.

Tidak ada pondok pengawal, hanya tiga buah kereta lama dan sebatang tiang bendera.Kenderaan Land Cruiser Ninja tu pun milik jabatan.

Dalam tempoh itu YB Menteri yang memiliki Ijazah Sarjana (MBA) dari University Of Ohio, Athens, Amerika Syarikat itu hanya buat renovation tiga kali – itupun di bahagian porch dan dapur.

Dan di rumah inilah yang beliau akan tidur setiap kali pulang ke Kuching. Kami yg pegawai ni pulak beliau minta tinggal di Hilton atau Pullman…naik segan kami sheikhhh…

Jadi pada rakan-rakan yang bertanya di banglo mana dan di kawasan elit mana kediaman YB Datuk Seri Rohani Abd. Karim…lihatlah sendiri dan inilah jawabannya.

#‎integriti‬

Petikan: Facebook Pegawai Khas kepada Datuk Seri Rohani Abdul Karim – Ahli Parlimen P201 Batang Lupar, Sarawak merangkap Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Malaysia)

KONGSI

& Komentar

Disclaimer TTO Media

Copyright © 2013 Tengok TV Online™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Powered By Blogger | Published By Pro Templates Lab